lauantai 25. helmikuuta 2012

Juustokakku lasissa

Perinteisen juustokakun voi tarjoilla myös näyttävästi lasista. 


Vaniljainen vadelmajuustokakku lasissa
 
Pohja:
200 g Digestive -keksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
2 dl kermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljatuorejuustoa (tai maustamaton+vaniljasokeria)
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Kiille:
1 pss pakastevadelmia
1 liivatelehti
(sokeria maun mukaan)


Koristelu:
tuoreita vadelmia

- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurskaan. Lusikoi keksi-rasvaseos lasien pohjalle.


- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuusto vaahtoon. Sekoita seos tasaiseksi.
- Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata täytteen liivatteet siihen. Kaada liivatevesi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen.
- Kaada seos laseihin keksi-rasvaseoksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.


- Laita kiilteen liivate kylmään veteen likoamaan.
- Soseuta pakastevadelmat ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata kuumaan vadelmasoseeseen liivatelehti. Kaada vadelmasose juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin pari tuntia.

  
- Koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla.


Vinkki: Lasista tarjoiltavasta juustokakusta voi halutessaan jättää liivatteet kokonaan pois, jolloin rakenne on pehmeämpi ja kakun valmistus käy huomattavasti nopeammin.


- Milja

1 kommentti:

  1. Kuinka monta annosta tästä tulee? Kolme?

    VastaaPoista