keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Mango-appelsiinijuustokakku

Tämän juustokakun tein äitini syntymäpäivän kunniaksi. Kakku on maultaan keväisen raikas, eikä ollenkaan liian makea.


Aurinkoinen mango-appelsiinijuustokakku

Pohja:

150 g Digestive –keksejä
50g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:


5 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena
200 g appelsiinituorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl kuohukermaa

Kiille:

250g mangososetta
tilkka appelsiinimehua
3 liivatetta

Koristeeksi:
1 tlk säilykemangoa viipaleina
valkosuklaata

- Painele keksi-rasvaseos tiiviisti irtopohjavuokaan (itse käytin Ø 23cm vuokaa).


- Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna mangoliemi kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen.

- Lisää appelsiinituorejuustoon liivateseos, soseutettu mango, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada seos irtopohjavuokaan keksi-rasvaseoksen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. 


 - Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna n. ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mehutilkkaan. Lisää mehu ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 


- Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi mangoviipaleilla ja valkosuklaalla.



Kevättä odotellen,

- Milja

2 kommenttia:

  1. Hei, onko tässä kakussa käytetty minkä kokoista (halkaisija cm?) irtopohjavuokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kakku on tehty 23cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. :) Pahoittelut, että vastauksessa kesti näin kauan!

      - Milja

      Poista