perjantai 3. helmikuuta 2012

Chocolate cookie dough cupcakes with cream

Suklaakeksitaikinasydän kuppikakut
Tällä reseptillä tulee noin 24 kuppikakkua

Niin kun kuppikakkujen ideaan kuuluu, tässäkään reseptissä ei voita eikä sokeria ole säästelty.
Ohje on muunnelma parilta eri jenkkisivustolta.
(pahoittelen surkeaa kuvaa)

Suklaakeksitaikina:
3,5 dl jauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl merisuolaa
120g pehmeää voita
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 muna
3 tl vaniljasokeria
180 g pilkottua suklaata

1. Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään.
2. Vatkaa toisessa kupissa pehmeä voi ja sokerit hyvin yhteen (3-4min). Lisää joukkoon muna.
3. Lisää joukkoon jauhoseos varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
4. Ota taikinasta teelusikan kokoisia paloja ja pyöritä palloiksi. Laita pyöritellyt pallot pakasteeseen ja anna niiden olla pakasteessa noin 2 tuntia.
Kun pallot ovat olleet pakasteessa 1,5 h, on hyvä aloittaa kuppikakukkujen taikinan teko.

Vaniljakuppikakut:
7 dl jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
180g voita
3,5 dl sokeria
4 munaa
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
2. Vatkaa voi ja sokeri yhteen sähkövatkaimella (4min).
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, varovasti sekoittaen.
4. Lisää vaniljasokeri.
5. Lisää vuorotellen jauhoja ja maitoa. Aloita jauhoilla ja lopeta jauhoilla.
6. Täytä muffinssivuoka taikinalla (ei ihan täyteen) ja ujuta jäätynyt suklaakeksitaikinapallo taikinan sisälle.
7. Paista 175 C, n. 20 min.

Ja sisältä...

8. Anna jäähtyä noin 10 min ennen kuin irrotat vuoasta. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet kunnolla, voit pursottaa niiden päälle kermavaahdon ja mahdolliset koristeet.

Osan kermavaahdosta värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi ja kerman päälle ripottelin suklaarouhetta.

Ja sitten nauttimaan ! :) 
 
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti