tiistai 14. helmikuuta 2012
Suklaaperhoset
Suklaaperhoset
Olen ihaillut useasti muiden blogeissa suklaaperhosia ja päätin
kokeilla, josko ne onnistuisivat.
Etsin netistä pari kivaa perhosen kuvaa, tulostin ne ja piirsin läpi
leivinpaperille. Taitoin leivinpaperin kahtia keskeltä, ennen pursottamista.
Suklaana käytin Lidlin (Fin Carré) tummaa suklaata, joten aloitin
temperoimalla suklaan. Laitoin suklaan vahvaan pakastepussiin ja käytin pientä
tyllaa (1mm tai 2mm on hyvä).
Kun olin saanut pursotukset valmiiksi, laitoin perhoset vuoasta ja
kirjaste tehtyy viritelmään, jossa perhoset saivat kuivua muotoonsa.
En tajunnut nostaa perhosia jääkaappiin, mutta hyvin ne jähmettyivät
huoneenlämmössäkin.
Kun perhoset ovat kovettuneet, irroitin ne leivinpaperista.
MUISTA VAROVAISUUS, minulta meni pari rikki. Perhosten hentoisuus voi
johtua myös siitä, etten jähmettänyt perhosia jääkaapissa. Suosittelen siis
jääkaappia jähmetykseen. Perhoset sopivat hyvin kakkujen ja leivoksien
koristeluun, mutta tarvitsevat itselleen tukea, jotta pysyvät pystyssä. Itse
laitoin perhoset kakkuun kermapursotuksen päälle.
-Henna
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti