tiistai 14. helmikuuta 2012

Suklaaperhoset

Suklaaperhoset
 
Olen ihaillut useasti muiden blogeissa suklaaperhosia ja päätin kokeilla, josko ne onnistuisivat.
Etsin netistä pari kivaa perhosen kuvaa, tulostin ne ja piirsin läpi leivinpaperille. Taitoin leivinpaperin kahtia keskeltä, ennen pursottamista.
 
Suklaana käytin Lidlin (Fin Carré) tummaa suklaata, joten aloitin temperoimalla suklaan. Laitoin suklaan vahvaan pakastepussiin ja käytin pientä tyllaa (1mm tai 2mm on hyvä).
 
Kun olin saanut pursotukset valmiiksi, laitoin perhoset vuoasta ja kirjaste tehtyy viritelmään, jossa perhoset saivat kuivua muotoonsa.
 
En tajunnut nostaa perhosia jääkaappiin, mutta hyvin ne jähmettyivät huoneenlämmössäkin.
 
Kun perhoset ovat kovettuneet, irroitin ne leivinpaperista. MUISTA VAROVAISUUS, minulta meni pari rikki. Perhosten hentoisuus voi johtua myös siitä, etten jähmettänyt perhosia jääkaapissa. Suosittelen siis jääkaappia jähmetykseen. Perhoset sopivat hyvin kakkujen ja leivoksien koristeluun, mutta tarvitsevat itselleen tukea, jotta pysyvät pystyssä. Itse laitoin perhoset kakkuun kermapursotuksen päälle.
 
 
-Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti