sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vadelma-valkosuklaa juustokakku

Tämä Vadelma-valkosuklaa juustokakku on tehty täsmälleen samalla reseptillä kuin aikaisempi Mustikka-valkosuklaa juustokakku, mutta kiilteessä on mustikan sijaan ihanan kirpeää vadelmaa.

Unohdin napata kuvat kakusta ennen tarjolle laittamista, joten kuvat ovat nyt tällaisesta puoliksi syödystä.



Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Gerbera-vuokaa, joka vastaa n. Ø 24cm pyöreää vuokaa).

Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille:
1 pss pakastemustikoita
(sokeria maun mukaan)
tilkka vettä
3 liivatelehteä

Kiehauta kattilassa vadelmat ja sokeri soseeksi. Paseeraa halutessasi kivettömäksi siivilän läpi (itse en tätä tehnyt).
Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla tai valkosuklaarouheella. 


~ Milja

2 kommenttia:

  1. oliskohan tossa kiilteen ohjeessa virhe? lukee pakastemustikoita vaikka nimessä vadelma.

    VastaaPoista