Tätä herkullista mustikka-valkosuklaa juustokakkua tarjosin valmistujaisjuhlissani. Ainakin omaan makuuni mustikka ja valkosuklaa ovat aivan lyömätön pari!
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
75 g voita tai margariinia
Laita liivatteet kylmään veteen
likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään.
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Ø 23cm vuokaa).
Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään
tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula
suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada
liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää
kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kiille:
2 prk mustikka-pilttiä
(sokeria maun mukaan)
tilkka vettä
2 liivatelehteä
Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja
sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana mustikkapilttien joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä
jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele esimerkiksi tuoreilla mustikoilla.
~Milja
Minkä kokoiseen vuokaan tämä tuli? :)
VastaaPoistaHei Ida, kakku on tehty 23cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. :) Pahoittelut, että vastauksessa kesti näin kauan!
Poista- Milja
Ajattelin huomenna leipoa äidille äitienpäiväksi tällaisen,, kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaHyvän makuista
VastaaPoista