sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mustikka-valkosuklaa juustokakku vol. 2

Tätä herkullista mustikka-valkosuklaa juustokakkua tarjosin valmistujaisjuhlissani. Ainakin omaan makuuni mustikka ja valkosuklaa ovat aivan lyömätön pari!


Pohja:

200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Ø 23cm vuokaa).

Täyte:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille:

2 prk mustikka-pilttiä
(sokeria maun mukaan)
tilkka vettä
2 liivatelehteä

Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana mustikkapilttien joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele esimerkiksi tuoreilla mustikoilla.


~Milja

4 kommenttia:

  1. Minkä kokoiseen vuokaan tämä tuli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ida, kakku on tehty 23cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. :) Pahoittelut, että vastauksessa kesti näin kauan!

      - Milja

      Poista
  2. Ajattelin huomenna leipoa äidille äitienpäiväksi tällaisen,, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista