sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kevyt mansikka-mustikka-juustokakku

Tämä kevyempi juustokakkuversio sopii loistavasti myös linjojaan vahtiville herkkusuille! Tästä määrästä tulee kokonainen kakku - itse puolitin reseptin ja kokosin kakut laseihin, sillä toiveena oli ettei kakkua jäisi yli turhaksi houkutukseksi.


Kevyt mansikka-mustikka-juustokakku

Pohja:

150 g täysjyvä Digestive-keksejä
50 g kevytmargariinia TAI 1 prk hedelmäpilttiä

Täyte: 

125 g mansikoita
125 g mustikoita
500 g rasvatonta mustikkarahkaa
200g kevyt tuorejuustoa
200g rasvatonta mansikka-mustikka-vadelma jogurttia
tilkka vettä
5 kpl liivatelehtiä

Kiille:

2 prk mustikkapilttiä
tilkka vettä
2 liivatelehteä

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Soseuta mustikat ja mansikat. Yhdistä marjat, rahka, tuorejuusto ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

3. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. 

4. Liuota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana mustikkapilttien joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
5. Koristele esimerkiksi tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla.


Kokonaisesta kakusta syö ainakin 10 henkilöä (100g / annos), jolloin yhden annoksen kalorimäärä on noin 150 kcal.
 

~ Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti