Tämä Vadelma-valkosuklaa juustokakku on tehty täsmälleen samalla reseptillä kuin aikaisempi Mustikka-valkosuklaa juustokakku, mutta kiilteessä on mustikan sijaan ihanan kirpeää vadelmaa.
Unohdin napata kuvat kakusta ennen tarjolle laittamista, joten kuvat ovat nyt tällaisesta puoliksi syödystä.
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
75 g voita tai margariinia
Laita liivatteet kylmään veteen
likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään.
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Gerbera-vuokaa, joka vastaa n. Ø 24cm pyöreää vuokaa).
Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
0,5-1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään
tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula
suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada
liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää
kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kiille:
1 pss pakastemustikoita
(sokeria maun mukaan)
tilkka vettä
3 liivatelehteä
Kiehauta kattilassa vadelmat ja sokeri soseeksi. Paseeraa halutessasi kivettömäksi siivilän läpi (itse en tätä tehnyt).
Liuota
kiilteen liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min. Kuumenna tilkka vettä
kiehuvaksi, puristele liivatteet liotusvedestään ja
sulata ne kuumentamaasi vesitilkkaan. Lisää liivatevesi ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna
hyytyä
jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele esimerkiksi tuoreilla vadelmilla tai valkosuklaarouheella.
~ Milja
oliskohan tossa kiilteen ohjeessa virhe? lukee pakastemustikoita vaikka nimessä vadelma.
VastaaPoistaHuomasin samaa!
Poista