maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hello Kitty -kakku

Tämän Hello Kitty -kakun tein pienen tytön synttärijuhliin. Toiveena oli Kinuskikissan kakku, jossa sisällä mokka-suklaa- ja vanilja-suklaatätettä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


Halkaisijaltaan 24 cm vuoka + päälle minikakku joko pienellä kakkuvuoalla tai kääretorttupohjasta

Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Muna-kermavaahto:
4 dl kermaa
4 munaa
1 dl sokeria
Mokka-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kahvia
1/4 dl Dooleys-likööriä
Vanilja-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g maitosuklaata
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl vettä

Kostutukseen maitoa, espressoa ja vaniljasokeria. 


Koristeluun kermavaahtoa, kullan värisiä sokerihelmiä, Hello Kitty -koriste (käytin vaahtokarkkitikkaria)

Leikkaa sokerikakku kolmeen osaan sekä pieni kakku kääretottupohjasta. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta ensimmäinen pohjalevy sen päälle.

Valmista kostuke espressosta, maidosta ja vaniljasokerista oman makusi mukaan.

Aloita täytteiden valmistaminen rouhimalla valko- ja maitosuklaa. Laita liivatteet (3 + 3) likoamaan kylmään veteen.

Tee sitten täyte. Vaahdota kerma toisessa ja munat ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto varovasti munavaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Tee ensin mokka-suklaamousse. Keitä vahvaa kahvia ja lisää siihen 3 liivatetta ja viimeiseksi Dooleys-likööri. Kaada toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Lisää valkosuklaarouhe. Kostuta pohja ja kaada täyte vuokaan. Nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta se.

Valmista toinen täyte. Sekoita jäljellä olevaan vaahtoon vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen 3 liivatetta. Kaada liivatteet vaahdon joukkoon ja lisää maitosuklaarouhe. Kaada vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Kostuta kevyesti, sillä kakku kuorrutetaan vaahtokarkkimassalla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan mieluiten seuraavaan päivään.




 - Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti