Halkaisijaltaan 24 cm vuoka + päälle minikakku joko pienellä kakkuvuoalla tai kääretorttupohjasta
Pohja:
5 munan sokerikakkupohja
5 munan sokerikakkupohja
Muna-kermavaahto:
4 dl kermaa
4 munaa
1 dl sokeria
4 dl kermaa
4 munaa
1 dl sokeria
Mokka-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
½ vaahdosta
80 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kahvia
1/4 dl Dooleys-likööriä
1/4 dl Dooleys-likööriä
Vanilja-suklaamousse:
½ vaahdosta
80 g maitosuklaata
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl vettä
½ vaahdosta
80 g maitosuklaata
3 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl vettä
Kostutukseen maitoa, espressoa ja vaniljasokeria.
Kuorrutukseen voi-sokerikreemiä, vaahtokarkkitaikinaa
Koristeluun kermavaahtoa, kullan värisiä sokerihelmiä, Hello Kitty -koriste (käytin vaahtokarkkitikkaria)
Leikkaa sokerikakku kolmeen osaan sekä pieni kakku kääretottupohjasta. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta
ensimmäinen pohjalevy sen päälle.
Valmista kostuke espressosta, maidosta ja vaniljasokerista oman makusi mukaan.
Aloita täytteiden valmistaminen rouhimalla valko- ja maitosuklaa. Laita liivatteet (3 + 3) likoamaan
kylmään veteen.
Tee sitten täyte. Vaahdota kerma toisessa ja munat ja
sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto varovasti munavaahdon
joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Tee ensin mokka-suklaamousse. Keitä vahvaa kahvia ja lisää siihen 3 liivatetta ja viimeiseksi Dooleys-likööri. Kaada toisen
vaahtopuolikkaan joukkoon. Lisää valkosuklaarouhe. Kostuta pohja ja kaada täyte vuokaan.
Nosta päälle toinen pohjalevy ja kostuta se.
Valmista toinen täyte. Sekoita jäljellä olevaan vaahtoon vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja
liuota siihen 3 liivatetta. Kaada liivatteet vaahdon joukkoon ja lisää
maitosuklaarouhe. Kaada vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy.
Kostuta kevyesti, sillä kakku kuorrutetaan vaahtokarkkimassalla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan mieluiten
seuraavaan päivään.
- Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti