sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Tein sisaren pojan 1-vuotisjuhliin valkosuklaa-mustikkajuustokakun, sillä pakkanen oli täynnä mustikoita.
Kuvassa kakku on etummaisena. 


Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g Voita/margariinia

Täyte:
  5 dl kuohukermaa
400 g Sunnuntain vaniljatuorejuustoa

Mustikkamousse: 
  3 liivatetta
tilkka vettä
  200 g mustikoita
1/3 dl sokeria
Valkosuklaamousse:
  3liivatetta
tilkka vettä
  120g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteet.
 Laita 3 liivatetta kylmään veteen likoamaan.Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahtoon tuorejuusto. Jaa tuorejuustoseos kahteen astiaan. Valmista ensin mustikkamousse. Sulata tarvittaessa mustikat ja muussaa siivilän läpi toisen tuorejuustoseoksen sekaan, jotta suurempia mustikan palasia ei joudu kakkuun.
Lisää sokeri. Kiehauta vesi ja lisää vedessä lionneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää mousse kakkupohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat toisen täytteen.

Valmista valkosuklaamousse. Laita 3 liivatetta kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä joko mikrossa tai vesihauteessa. Jos sinulla on kermaa jäljellä, voit lisätä tilkan kermaa suklaan joukkoon ennen sulatusta, jotta saisit mahdollisimman tasaisen moussen. Kiuhauta vesi ja lisää liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää valosuklaamousse mustikkamoussen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli. 
Kun kakku on hyytynyt, koristele tuoreilla mustikoilla tai suklaalastuilla.

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti