sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mansikka-valkosuklaamoussekakku

Halusin kokeilla jotain ihan uutta valmistujaiskakuksi itselleni. Löysin taivaallisen Mansikka-valkosuklaamoussekakun ohjeen pikku murusia -blogista. Kyseisestä blogista löytyy myös paljon muita kokeilun arvoisia reseptejä. Tein kakun täysin samalla reseptillä. 


Mansikka-valkosuklaamoussekakku
23cm vuoka

Pohja 
185 g mantelijauhetta
85 g sokeria
45 g vehnäjauhoja
5 isoa kananmunaa
125 g valkuaisia
100 g sokeria
Mansikkahilloa 
1. Mittaa mantelijauhe, vehnäjauhot ja sokeri kulhoon ja sekoita
2. Lisää yksitellen munat ja vatkaa noin 4 minuuttia
3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi marengiksi ja nostele taikinan sekaan
4. Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi ohueksi pohjaksi
5. Paista pohjia 180 °C noin 7 minuuttia
6. Leikkaa toinen pohjalevy neljään suorakaiteen muotoiseen palaan
7. Levitä yhden palan päälle ohut kerros hilloa, nosta toinen pala päälle, levitä taas hilloa jne. kunnes pinossa on 4 kerrosta pohjaa ja 4 kerrosta hilloa
8. Leikkaa noin 4 cm suikaleiksi ja sen jälkeen noin 1 cm siivuiksi
 9. Aseta palat pystyyn reunavuuan sisäreunaa vasten


10. Leikkaa toisesta pohjasta 2 pyöreää palaa, levitä toiselle hilloa ja nosta toinen pala päälle
11. Aseta pohja paikoilleen vuokaan

Valkosuklaamousse
50 g keltuaisia
20 g vettä
55 g sokeria
2 ½ liivatetta
250 g valkosuklaata
1 ½ tl vaniljasokeria
3 ¾ dl vispikermaa

1. Laita liivatteet kylmään veteen
2. Vaahdota keltuaiset kuohkeaksi
3. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna 116 °C
4. Kaada keltuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen
5. Sulata liotetut liivatteet ja lisää massaan
6. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja lisää massaan 
7. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla
8. Nostele massan sekaan
9. Kaada massa pohjalle ja nosta kylmään hyytymään ja valmista sillä aikaa toinen mousse

Mansikkamousse
4 ½ liivatetta
100 g soseutettuja mansikoita
40 g sokeria
200 g soseutettuja mansikoita
68 g  sokeria
34 g hunajaa
26 g vettä
60 g valkuaista
150 g créme fraîchea
180 g vispikermaa
1. Kiehauta mansikkasose ja sokeri, lisää liotetut liivatteet
2. Lisää loppu mansikkasose
3. Mittaa sokeri, hunaja ja vesi kattilaan ja kuumenna 116 °C
4. Vaahdota valkuaiset samalla kun sokeri kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten
5. Jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää
6. Lisää marenkin mansikkasoseen sekaan
7. Lisää créme fraîche seokseen
8. Vaahdota kerma ja lisää seokseen
9. Kaada massa valkosuklaamoussen päälle vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään
10. Koristele mielesi mukaan. Minä käytin tuoreita marjoja ja valkosuklaata.




Aurinkoista loppukesää! :) 

<3 Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti