sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluglögi

Joulu on jo ohi ja lumikin sulanut tuolla vesisateessa. Palaan kuitenkin vielä hetkeksi joulun tunnelmiin ja esittelen teille tämän helpon ja hyvän jouluherkun. 

Olen perinteisesti lahjonut omia ja miehen sukulaisia syötävin joululahjoin. On tullut annettua muun muassa kotitekoisia suklaakonvehteja, kuorrutettua maustekakkua, aikaisemmin esiteltyjä joulupipareita sekä jouluista sinappia. Päätin jatkaa perinnettä ja tänä vuonna sukulaiset saivat lahjaksi kotitekoista glögiä. 

Oli ensimmäinen kerta, kun tein itse glögiä, mutta ilmeisesti se oli ihan onnistunutta. Tai sitten sukulaiset olivat vain kohteliaita kehuessaan. ;) Omaan makuuni glögissä maistui turhan vahvasti inkivääri - tietääpähän ensi kerralla laittaa sitä vähemmän.


Jouluglögi

2 dl mustaherukkamehutiivistettä
6 dl vettä
3 dl omenamehua
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
¾ dl fariinisokeria
10 mausteneilikkaa
pala tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
1 appelsiinin kuori
(½ plo punaviiniä)

Mittaa ainekset (paitsi appelsiininkuori) kattilaan ja keitä seosta hiljalleen n. 15 minuutin ajan. Lisää appelsiininkuori ja anna glögin maustua 15 minuuttia. Siivilöi. Jos haluat punaviiniglögiä, lisää punaviini - älä keitä enää punaviinin lisäämisen jälkeen! 

 Pullota kuuma glögi kuumiin puhtaisiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla (kun glögi jäähtyy, sen tilavuus pienenee ja pulloon syntyy tyhjiö). Jäähdytä ja vie kylmään. Pullotettu, valmis glögi tulee säilyttää kylmässä ja käyttää muutaman päivän sisällä.  Pullot ostettu Ikeasta, sydänetiketin pohja täältä, toisen etiketin pohja täältä.


Hyvää uutta vuotta 2013!

~ Milja

2 kommenttia:

 1. Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's a very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting..
  Wardrobes Dublin
  Sliding wardrobe Cork
  Fitted wardrobe
  fitted wardrobes dublin
  Half Height Wardrobes

  VastaaPoista
 2. I'm without a doubt satisfied to say it’s an thrilling publish to study. i examine new facts out of your article, you are doing a awesome mission.you could test our offerings
  autocad training in indore
  php training in Indore
  web designing training in Indore
  Digital marketing training in Indore
  graphics designing training in indore
  Java training in indore

  VastaaPoista