sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluglögi

Joulu on jo ohi ja lumikin sulanut tuolla vesisateessa. Palaan kuitenkin vielä hetkeksi joulun tunnelmiin ja esittelen teille tämän helpon ja hyvän jouluherkun. 

Olen perinteisesti lahjonut omia ja miehen sukulaisia syötävin joululahjoin. On tullut annettua muun muassa kotitekoisia suklaakonvehteja, kuorrutettua maustekakkua, aikaisemmin esiteltyjä joulupipareita sekä jouluista sinappia. Päätin jatkaa perinnettä ja tänä vuonna sukulaiset saivat lahjaksi kotitekoista glögiä. 

Oli ensimmäinen kerta, kun tein itse glögiä, mutta ilmeisesti se oli ihan onnistunutta. Tai sitten sukulaiset olivat vain kohteliaita kehuessaan. ;) Omaan makuuni glögissä maistui turhan vahvasti inkivääri - tietääpähän ensi kerralla laittaa sitä vähemmän.


Jouluglögi

2 dl mustaherukkamehutiivistettä
6 dl vettä
3 dl omenamehua
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
¾ dl fariinisokeria
10 mausteneilikkaa
pala tuoretta inkivääriä
2 kanelitankoa
1 appelsiinin kuori
(½ plo punaviiniä)

Mittaa ainekset (paitsi appelsiininkuori) kattilaan ja keitä seosta hiljalleen n. 15 minuutin ajan. Lisää appelsiininkuori ja anna glögin maustua 15 minuuttia. Siivilöi. Jos haluat punaviiniglögiä, lisää punaviini - älä keitä enää punaviinin lisäämisen jälkeen! 

 Pullota kuuma glögi kuumiin puhtaisiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla (kun glögi jäähtyy, sen tilavuus pienenee ja pulloon syntyy tyhjiö). Jäähdytä ja vie kylmään. Pullotettu, valmis glögi tulee säilyttää kylmässä ja käyttää muutaman päivän sisällä. 



 Pullot ostettu Ikeasta, sydänetiketin pohja täältä, toisen etiketin pohja täältä.


Hyvää uutta vuotta 2013!

~ Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti