keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Pienen pojan nimiäiskakku


Vadelma-valkosuklaamoussekakku


Tämä ohje on Pulla-Akka leipoo -blogista.
Tässä kakussa on 9 munan kakkupohja, joka on tehty 28 cm vuokaan.

VADELMAMOUSSE:
6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400g vadelmaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja survo sulatetut/tuoreet vadelmat soseeksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja marjat hyvin keskenään. Purista liivatteet, liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Viimeisenä nostellaan mukaan kermavaahto.

VALKOSUKLAAMOUSSE:
2  kananmunaa
½ dl sokeria
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 - 2 levyä Pandan valkosuklaata (n. 200-250g)
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota keskenään kananmunat ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kermaahto, lisää sulatettu valkosuklaa. Kaada viimesenä joukkoon veteen liotetut liivatteet ohuena nauhana. 

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, itse käytin kakun reunalla reunakalvoa, jotta kakun reunoista tuli siistit ja tasaiset. Kumpaankin väliin laitoin sekä vadelmamoussea että valkosuklaamoussea.

Kuorrutin kakun sokerikreemillä ja kaulintamassa-sokerimassakuorrutteella. Tämän kakun päälliseen meni 500g kaulintamassaa ja 500g sokerimassaa

SOKERIKREEMI
180g  margariinia/voita
3/4 tl vaniljasokeria
n. 5-6 dl tomusokeria
1,5 rkl vettä

Pehmennä margariini/voi notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin/voin joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä vähän aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta, kreemiä voi notkistaa lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Kaulintamassa-sokerimassakuorrutteen päälle suihkutin kakun päälle helmiäisspraytä ja lisäsin koristeet. Koristeet liimasin kakkuun pikeerillä. Tennareiden ohje löytyy täältä

 
- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti