Vadelma-valkosuklaamoussekakku
Tämä ohje on Pulla-Akka
leipoo -blogista.
Tässä kakussa on 9 munan kakkupohja, joka on
tehty 28 cm vuokaan.
VADELMAMOUSSE:
6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400g vadelmaa
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400g vadelmaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
kerma ja survo sulatetut/tuoreet vadelmat soseeksi. Sekoita tuorejuusto,
sokerit ja marjat hyvin keskenään. Purista liivatteet, liuota ne tilkkaan
kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Viimeisenä
nostellaan mukaan kermavaahto.
VALKOSUKLAAMOUSSE:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 - 2 levyä Pandan valkosuklaata (n. 200-250g)
4 liivatelehteä
½ dl sokeria
2,5 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 - 2 levyä Pandan valkosuklaata (n. 200-250g)
4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota keskenään
kananmunat ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata paloiteltu suklaa
varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kermaahto,
lisää sulatettu valkosuklaa. Kaada viimesenä joukkoon veteen liotetut
liivatteet ohuena nauhana.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan, itse käytin kakun
reunalla reunakalvoa, jotta kakun reunoista tuli siistit ja tasaiset.
Kumpaankin väliin laitoin sekä vadelmamoussea että valkosuklaamoussea.
Kuorrutin kakun sokerikreemillä ja
kaulintamassa-sokerimassakuorrutteella. Tämän kakun päälliseen meni 500g
kaulintamassaa ja 500g sokerimassaa
SOKERIKREEMI
180g margariinia/voita
3/4 tl vaniljasokeria
n. 5-6 dl tomusokeria
1,5 rkl vettä
3/4 tl vaniljasokeria
n. 5-6 dl tomusokeria
1,5 rkl vettä
Pehmennä margariini/voi notkeaksi sähkövatkaimella.
Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin/voin joukkoon pienissä
erissä samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä vähän aikaa. Jos
kreemi tuntuu liian paksulta, kreemiä voi notkistaa lämmittämällä sitä
varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
Kaulintamassa-sokerimassakuorrutteen päälle suihkutin
kakun päälle helmiäisspraytä ja lisäsin koristeet. Koristeet liimasin kakkuun
pikeerillä. Tennareiden ohje löytyy täältä.
- Henna
- Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti