Lastenvaunu-konvehdit
Konvehdit on tehny Fazerin maitosuklaasta ja niiden sisällä on Pandan riisi & hassel valkosuklaata. Konvehtien tekoon tarvitset konvehtimuotin (silikoninen jääpalamuotti kelpaa myös), paistomittarin (digitaalisen mieluiten) sekä ainekset konvehtien tekoon.
Konvehtien teko aloitetaan temperoinnilla, josta löytyy loistavat ohjeet Kinuskikissan sivuilla.
Temperointi on hyvin tarkkaa puuhaa ja on oltava tarkkana, ettei suklaata sulata liikaa, jos tekee sulatuksen mikrossa.
Temperoinnin perusohje maitosuklaalle
siis on, että ensin suklaa sulatetaan vesihauteessa tai mikrossa 45
asteiseksi. Sen jälkeen suklaa jäähdytetään kylmässä vesihauteessa
sekoittaen 26-27 asteiseksi ja lopuksi suklaa lämmitetään 30 asteiseksi.
Temperoinnin jälkeen suklata lusikoidaan
varovasti muottiin, niin että tilaa jää myös konvehdin täytteelle ja
laitetaan hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Säilytä loppu maitosuklaa
niin, että sen lämpötila pysyy 30 asteessa.
Valmista konvehtien täyte. Täytteenä
näissä kohvehdeissa on siis Pandan riisi & hassel valkosuklaata,
joka voidaan myös temperoida (kts. ohjeet kinuskikissalta, lämpötilat
ovat hieman eri) tai vain sulattaa mikrossa. Täytä konvehdit ja jätä
tilaa vielä hieman maitosuklaalle, joka tulee konvehdin pohjaksi.
Lopuksi tasoita lastalla konvehtien pohja
ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Jos temperointi on onnistunut,
konvehdit irtoavat pienellä kopautuksella muotista.
- Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti