maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kolmikerroksinen hääkakku

Kolmikerroksinen hääkakku

Tässä ensimmäinen tekemäni kerroskakku, joka on myös ensimmäinen hääkakkuni. Hääparin toiveena oli kolmikerroksinen suklaakakku, joka on kuorrutettu valkoisella sokerimassalla ja koristeltu kukilla, jotka eivät ole ruusuja. Tällainen siitä sitten tuli. :)

 
Kakkupohjat tein Kinuskissan Mehevää suklaakakkupohja-reseptiä käyttäen. Käytin halkaisijaltaan kolmen kokoisia vuokia: 18cm, 24cm ja 28cm. 

Kakun täytteeksi tuli suklaa- ja vadelmamoussea.

Suklaamousse

4 liivatelehteä
350 g tummaa suklaata
3/4 dl vahvaa kahvia
 4 keltuaista
4 valkuaista
4 dl kuohukermaa
 2 rkl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin ja lisää suklaan sekaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Vadelmamousse 

6 dl vispikermaa
  400g vaniljanmakuista rahkavalmistetta/tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
  400g (pakaste)vadelmia
  2 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
vaniljasokeria
  6 liivatetta
(2 tl limemehua)
tuoreita vadelmia

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi vaahdoksi. Sekoita rahkavalmisteen joukkoon. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.  Sekoita vadelmat joukkoon. Mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla oman maun mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen n. 5 minuuttia kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Limemehun voit lisätä raikastamaan moussea. Jos käytit pakastevadelmia, lisää lopuksi mousseen kokonaisia tuoreita vadelmia.

Kun täytteet ovat valmiit, kakut voi koota. Kokosin kakut pahvisille kertakäyttökakkualustoille, jotta ne on helppo nostaa päällekäin. Kostutin jokaisen kakun vaniljamaidolla eli maidolla, johon olin laittanut vaniljasokeria. Kakkuja ei tarvitse kostuttaa kovinkaan paljoa, koska ne ovat kosteita jo valmiiksi. Etenkin keskimmäisen ja ylimmän kakun kostutuksessa tulee olla varovainen, ettei kakun kosteus valu pitkin kakkua. 

Ennen sokerimassalla päällystystä, kuorrutin kakut voikreemillä. 

Voikreemi
  (riittää kolmen kakun kuorruttamiseen)

375 g voita
  1rkl vaniljasokeria
750 g (= 12 dl) tomusokeria
  3rkl vettä

Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri voin joukkoon. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, kreemiä voi notkistaa lämmittämällä sitä mikrossa varovasti.

Päällystin kakut sokerimassalla, sokerimassaa kakkuihin kului noin 1,5kg.


Tein grillitikuista tukirakenteet kakkuun eli leikkasin muutamia grillitikkuja ihan pari milliä kahta ensimmäistä kerrosta korkeammaksi ja tökin suurinpiirtein tasaisesti ne kakkuihin. Grillitikkujen tarkoitus on tukea alempaa kakkua, ettei se "läsähdä" tai mene vinoon päällimmäisten kakkujen painosta.

Nostin kakut varovasti paria lastaa käyttäen päällekäin.


Sitten enää kakun koristelu. Koristelin kakun sokerimassaliljoilla sekä pienillä sokerimassasta pyöritellyillä helmillä. Käytin liljojen liimaamiseen sokeripikeeriä.

- Henna

2 kommenttia: