Stefanin raparperipiirakka
Sain
äidiltäni kassillisen raparperia ja pohdiskelin, mitä voisin niistä
valmistaa. Selailtuani erilaisia raparperireseptejä löysin tämän ihanan
ja mehevän Stefanin raparperipiirakan
ohjeen, jonka Hans Välimäki on kehitellyt. Piirakan tekeminen vaatii
lähes kaksi tuntia aikaa, mutta on kaiken vaivan arvoinen!
Pohja:
100 g voita
200 g sokeria
300 g vehnäjauhoja
1 muna
0,5 tl suolaa
200 g sokeria
300 g vehnäjauhoja
1 muna
0,5 tl suolaa
1.Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä tunnin verran jääkaapissa.
2.
Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja pistele haarukalla.
(Voit myös kaulia taikinan ohueksi levyksi ennen piirakkavuokaan
painelua.)
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia, kunnes pohja on väriltään kullanruskea.
Täyte 1:
reilusti kuorittuja ja pilkottuja raparpereja (itse käytin kolme vartta, mutta enemmän olisi voinut olla)
1 dl hienoa sokeria
1-2 rkl kanelia
1 dl hienoa sokeria
1-2 rkl kanelia
1. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua ainakin tunti.
2. Siivilöi ylimääräinen liemi pois ja levitä raparperit piirakkavuoan päälle. Valmista täyte 2.
Täyte 2
2 kananmunaa
4-5 rkl hienoa sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
4-5 rkl hienoa sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Lisää seos munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti.
3. Lisää
vehnäjauhot ja voisula. Sekoita. Lisää täyte raparperien päälle. Jos
pohjataikinaa jää yli, niin murustele sitä piirakan päälle ennen
paistoa.
4. Paista piirakka 180 asteessa 20–25 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti