sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Maailman paras raparperipiirakka

Stefanin raparperipiirakka

Sain äidiltäni kassillisen raparperia ja pohdiskelin, mitä voisin niistä valmistaa. Selailtuani erilaisia raparperireseptejä löysin tämän ihanan ja mehevän Stefanin raparperipiirakan ohjeen, jonka Hans Välimäki on kehitellyt. Piirakan tekeminen vaatii lähes kaksi tuntia aikaa, mutta on kaiken vaivan arvoinen!

Pohja:
100 g voita
200 g sokeria
300 g vehnäjauhoja
1 muna
0,5 tl suolaa

1.Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä tunnin verran jääkaapissa.
2. Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. (Voit myös kaulia taikinan ohueksi levyksi ennen piirakkavuokaan painelua.)
3.    Paista 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia, kunnes pohja on väriltään kullanruskea.

Täyte 1:
reilusti kuorittuja ja pilkottuja raparpereja (itse käytin kolme vartta, mutta enemmän olisi voinut olla)
1 dl hienoa sokeria
1-2 rkl kanelia

1.     Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua ainakin tunti.
2.    Siivilöi ylimääräinen liemi pois ja levitä raparperit piirakkavuoan päälle. Valmista täyte 2.

Täyte 2
2 kananmunaa
4-5 rkl hienoa sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
1 vaniljatanko
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa

1.     Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 2. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Lisää seos munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti.
3. Lisää vehnäjauhot ja voisula. Sekoita. Lisää täyte raparperien päälle. Jos pohjataikinaa jää yli, niin murustele sitä piirakan päälle ennen paistoa.
4. Paista piirakka 180 asteessa 20–25 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti