tiistai 29. toukokuuta 2012

Mango-passionjuustokakku


Mango-passionjuustokakku

Unelman pehmeä ja aavistuksen kirpeä juustokakku, joka sopii loistavasti kesään.

Pohja:
250 g Bastogne -keksejä
100 g voisulaa
 
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 prk mangososetta

2 munankeltuaista

2,5 dl vispikermaa

½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatetta, limemehua

Kiille:
1 prk mangososetta
4 - 5 passionhedelmää
3 liivateta
limemehua

Koristeeksi esimerkiksi tuoreita marjoja ja hedelmiä.
 
1. Hienonna keksit pussissa esimerkiksi kaulinta apuna käyttäen. Sekoita voisula keksimurujen sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele reunavuoka öljyllä ja ripottele pintaan tomusokeri. Painele keksimassa vuoan pohjalle tiiviisti ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.


3. Notkista tuorejuusto, lisää mangosose, sokerit ja keltuaiset. Vispaa kerma ja lisää juustomassaan.

4. Purista liivatteista vesi ja liueta liivatteet kuumaan limemehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustomassaan. 
 
5. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kylmään. Anna hyytyä noin 6 tuntia tai yön yli.


6. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita passionhedelmän lihat ja mangosose yhteen. Kuumenna tilkka limemehua ja purista liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana passion-mangososeeseen. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä pari tuntia ennen koristelua. Koristeena voi käyttää esimerkiksi tuoreita marjoja ja hedelmiä.

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti