tiistai 31. heinäkuuta 2012

Valkosuklaajuustokakku vadelmilla


Tämän herkullisen valkosuklaisen kakun tein poikaystäväni syntymäpäivän kunniaksi. 

Tuoreet vadelmat sopivat mitä parhaiten makean valkosuklaan kaveriksi! Kakku ei suklaisuudestaan huolimatta ole liian raskas, joten se sopii hyvin kesäpäivien herkuksi.

Ptse käytin Ø 23cm irtopohjavuokaa ja kakusta tuli melko litteä, joten halutessaan korkeamman kakun, kannattaa resepti tehdä 1,5- tai 2-kertaisena.


Valkosuklaajuustokakku

200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua

tuoreita vadelmia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle



Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit sekä sitruunamehu. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. 


Irrota kakku vuoastaan ja koristele esim. tuoreilla vadelmilla ja suklaalastuilla.


Vielä on kesää jäljellä!
- Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti