Tämän herkullisen valkosuklaisen kakun tein poikaystäväni syntymäpäivän kunniaksi.
Tuoreet vadelmat sopivat mitä parhaiten makean valkosuklaan kaveriksi! Kakku ei suklaisuudestaan huolimatta ole liian raskas, joten se sopii hyvin kesäpäivien herkuksi.
Ptse käytin Ø 23cm irtopohjavuokaa ja kakusta tuli melko litteä, joten halutessaan korkeamman kakun, kannattaa resepti tehdä 1,5- tai 2-kertaisena.
Ptse käytin Ø 23cm irtopohjavuokaa ja kakusta tuli melko litteä, joten halutessaan korkeamman kakun, kannattaa resepti tehdä 1,5- tai 2-kertaisena.
Valkosuklaajuustokakku
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
75 g voita tai margariinia
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
tuoreita vadelmia
Laita liivatteet kylmään veteen
likoamaan. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään.
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit sekä
sitruunamehu. Sulata suklaa. Sekoita juustomassan joukkoon sula
suklaa. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada
liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää
kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia
tai mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoastaan ja koristele
esim. tuoreilla vadelmilla ja suklaalastuilla.
Vielä on kesää jäljellä!
- Milja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti