tiistai 31. heinäkuuta 2012

Manoffee-kakku



Manoffee on älyttömän helppo tehdä sekä tietysti todella herkullinen - kannattaa kokeilla!

Kakku tunnetaan paremmin banaani-versiostaan, mutta itse koin että mansikat sopivat kesään paremmin. Mansikat myös tuovat kakkuun ihanaa raikkautta.

Manoffee

Pohja:
300 g digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 l mansikoita

Keitä avaamatonta kondensoidun maidon (löytyy isoimmista marketeista, esim. Citymarket, Prisma) tölkkiä keskilämmöllä vedessä 3 tuntia (vettä haihtuu keitettäessä, joten muista lisätä sitä välillä). Ota tölkki pois vedestä ja jäähdytä sitä jonkun aikaa. Kun avaat tölkin on sisältö muuttunut toffeeksi.

Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin Ø 23cm vuokaa). Levitä keksimassaa myös reunoille.


Levitä toffee eli kondensoitu maito keksipohjan päälle. 


Viipaloi mansikat ja levitä toffeen päälle.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Lisää kermavaahto mansikoiden päälle. 


Koristele tuoreilla mansikoilla.



Vinkki: voit korvata mansikat makusi mukaan esimerkiksi vadelmilla, puolukoilla, herukoilla, banaanilla, persikalla, päärynällä, raparperilla jne.

 - Milja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti